Bent Junker

Bent Junker er i den grad opflasket med festmusik, idet hans far spillede land og rige rundt i Knud Junkers orkester. Allerede som 5-årig fik han sit første trommesæt og da han fyldte 8 fik han en harmonika, men slog senere over på orgel/keyboard.

Han optrådte selv første gang som 11-årig, hvor han kunne 26 numre, hvorefter han startede forfra☺

Herefter spillede han i farens orkester i flere år og har levet af musikken siden han var 16 år. Han har derfor stor erfaring og kan sole sig i et hav af succesrige fester i årenes løb. Han har bl.a. spillet til flere sølvbryllupper, hvor han også havde spillet til parrets bryllup og kobberbryllup.

Bent Junker samarbejder med landets førende hoteller og kroer, hvor han år efter år bliver anbefalet som festmusiker til mange private fester, weekendophold og firmafester, samt bliver brugt til større halballer, og revyer som farverig musikalsk underholdning før under og efter showet.

Bent har bl.a. medvirket på Stævnesangen fra 1990 sammen med bl.a. Stig Rossen, Zindy Laursen og Lonnie Devantier.

I årene 1997 til 2010 dannede han sammen med Ole Skovhøj duoen, Junker & Skovhøj.

Nu spiller han solo, duo og trio med henholdsvis datteren Kathrine Junker og Anders Tind fra Fenders. Erfaringen gør at han altid kan vejre stemningen til festen og skabe den gode stemning.

Nogle gange skal der synges med og tages initiativ, andre gange klarer gæsterne selv den del, men det vigtigste er, at værterne er i centrum – ikke musikken.

For Bent Junker er nøgleordene kvalitet og et personligt musikalsk udtryk i hans måde at udfolde sig på. Han bruger alle elektronikkens kvaliteter men lægger vægt på, at det er ham der spiller, (med både hænder og fødder), og ikke en maskine.